Σελίδες

Menu

21.11.17

Love reading: Σκουφοκοκκινίτσα!


Η Σκουφοκοκκινίτσα είναι από τα βιβλία που αγαπήσαμε και διαβάζουμε συχνά και αυτό γιατί αυτή η εκδοχή της μας έκανε να δούμε τα πράγματα με διαφορετική ματιά!



Από μικρό παιδί θυμάμαι πάντα τον "κακό" λύκο ποτέ τον "καλό" λύκο!
Πάντα είχα την απορία γιατί πρέπει ο λύκος να παρουσιάζεται ως ο κακός της υπόθεσης σε όλες τις ιστορίες; Γιατί να καλλιεργούμε αυτά τα στερεότυπα στα παιδιά μας από πολύ μικρή ηλικία;;;; γιατί δεν τα αφήνουμε να εξερευνήσουν μόνα τους τον κόσμο και συνεχώς τα βομβαρδίζουμε με το τι "πρέπει" και τι "δεν πρέπει" να κάνουν;

Στο συγκεκριμένο βιβλίο παρουσιάζονται δύο ιστορίες. Η πρώτη είναι η κλασσική εκδοχή της κοκκινοσκουφίτσας όπως την γνωρίζουμε όλοι και η δεύτερη είναι η ίδια εκδοχή της "αλλιώς". Τι εννοώ…


Σ αυτή την δεύτερη εκδοχή της ο πανέξυπνος ρεπόρτερ Φάνης ο Μπούφος  θα προσπαθήσει να διαλευκάνει την υπόθεση της ιστορίας και να μας την παρουσιάσει με μια άλλη οπτική… μήπως τελικά ο λύκος δεν είναι τόσο κακός όσο φαίνεται; Τι πραγματικά έγινε στο δάσος; γιατί η Κοκκινοσκουφίτσα βρέθηκε εκεί; και πολλά ερωτήματα ακόμα.
Στο βιβλίο πέρα από τις ιστορίες θα βρείτε και έναν οδηγό για το πως θα το χρησιμοποιήσετε…


Ένα βιβλίο που μιλάει για τον ρατσισμό, τον σχολικό εκφοβισμό και τη φιλία…
Πέρα από τα σημαντικά μηνύματα που παίρνουν τα παιδιά από την κλασσική εκδοχή της Κοκκινοσκουφίτσας (πως δεν πρέπει να μιλάμε σε ξένους και να μην μοιραζόμαστε προσωπικά δεδομένα μαζί τους).
Στην δεύτερη εκδοχή με πρωταγωνιστή το Μπούφο μαθαίνουν σημαντικές έννοιες όπως ο στιγματισμός, ο ρατσισμός και η κοινωνική απομόνωση.


Για μια ακόμα φορά η Μαρίνα Γιώτη με την απίστευτη εικονογράφηση και το μοναδικό της ταλέντο δημιούργησε αυτό το βιβλίο στο οποίο βλέπουμε και την τρυφερή πλευρά του λύκου.
Ανήκει στην σειρά "παραμύθια…αλλιώς" και μπορείτε να το βρείτε εδώ.

Θέλω να ευχαριστήσω θερμά της εκδόσεις διόπτρα για την δυνατότητα που μας δώσανε να έχουμε στα χέρια μας αυτό το βιβλίο. 



Φιλιά!!!






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Blogging tips