Σελίδες

Menu

7.2.17

Love reading:Τα Χρωματιστά Κοράκια και η Λαίμαργη Φάλαινα!!!


 Καθώς μεγαλώνουμε αυξάνεται και η συλλογή μας στα βιβλία! Τα συγκεκριμένα τα έχουμε λατρέψει.
 Το πρώτο βιβλίο είναι “ Τα χρωματιστά κοράκια”  του αγαπημένου σε όλους Ευγένιου Τριβιζά από τη σειρά Μακρουλά Μικρούλικα, εκδόσεις Κέδρος.



Το συγκεκριμένο βιβλίο άρεσε στο μικρό μου αγόρι από την πρώτη στιγμή. Ο τρόπος που παρουσιάζεται η ιστορία αλλά και το κείμενο είναι τέτοια που κρατούν το παιδί σε εγρήγορση καθ’ όλη την διάρκεια και του δίνουν επίσης την ευκαιρία για συμμετοχή και σκέψη!


  Ο αναποφάσιστος Νικολάκης Κουνελάκης ο οποίος δεν μπορεί να καταλήξει στο επάγγελμα που θέλει να ακολουθήσει αλλά και ο μοναδικός Μαυρίκιος Μαυρούλης, το κοράκι που νιώθει την απόρριψη εξαιτίας του μαύρου χρώματος, του μας έχουν κλέψει την καρδιά.







 Το δεύτερο βιβλίο, που ανήκει στην ίδια σειρά, Μακρουλά Μικρούλικα,  είναι “Η Λαίμαργη Φάλαινα” του Ευγένιου Τριβιζά  από τις εκδόσεις Κέδρος.










Έχουμε λατρέψει αυτή την Φάλαινα, που μέσα από την λαιμαργία της καταφέρνει στο τέλος να ξεφύγει από τα μυτερά καμάκια των φαλαινοθηρών. Και αυτό όπως και το προηγούμενο το έχουμε μάθει απ έξω.





 Στο τέλος του κάθε βιβλίου υπάρχει και μια δραστηριότητα για το παιδί δίνοντας του έτσι τη δυνατότητα να αποτυπώσει στο χαρτί  (εάν θέλει) τον τρόπο με τον οποίο αντιλήφθηκε την ιστορία.

 Η συγκεκριμένη σειρά περιλαμβάνει στο σύνολο της εφτά βιβλία.


 Σύντομα θα ακολουθήσει και άλλη βιβλιοπρόταση!!!

 Stay tuned!!!

 Μέχρι την επόμενη ανάρτηση....σας φιλώ!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Blogging tips