Σελίδες

Menu

1.3.16

Αγαπημένε μου Μάρτη …Καλώς Ήρθες!!!


  Πλέον μπήκαμε στην άνοιξη (επίσημα βέβαια στις 21 Μαρτίου όπου έχουμε την εαρινή Ισημερία κατά την οποία η διάρκεια ημέρας και νύχτας είναι η ίδια ). Μια εποχή γεμάτη μυρωδιές, αρώματα, χρώματα και ΗΛΙΟ… μπόλικο ήλιο ( ευκαιρία λοιπόν για φουλ βιταμίνη D φυσικά και όχι με πρόσθετες ουσίες  ). Δεν ξέρω γιατί αλλά την άνοιξη την αγαπώ και νομίζω ότι είναι  η αγαπημένη μου εποχή. Μμμμμμ…. Δεν νομίζω είναι!!!

  Ίσως γιατί σε προετοιμάζει για το καλοκαίρι ( όπου συνδέεται αυτόματα με ξεγνοιασιά και διακοπές  ), τα λουλούδια ανθίζουν και σε γεμίζουν ευωδιές… παντού κυριαρχούν πλέον  φωτεινά χρώματα γεμάτα ζωντάνια έτοιμα να σε παρασύρουν μαζί τους... Ίσως γιατί γινόμαστε περισσότερο ρομαντικοί, όλο αυτό που πλανάται στην ατμόσφαιρα σε βάζει σε μια πιο παιχνιδιάρικη και ζουζουνίστικη κατάσταση! Ακόμα αυτόν τον μήνα γιορτάζεται παγκοσμίως η γιορτή της γυναίκας  ( 8 Μαρτίου ) Γυναίκα =Ηρωίδα (κατ’ε με ) αν είσαι δε και Γυναίκα-Μάμα= Ηρωίδα x 2.  Αλλά και για πολλούς ακόμα λόγους …που αν ξεκινήσω να απαριθμώ δεν θα έχουμε τελειωμό.


  Αυτό τον μήνα συνοδεύει και ένα έθιμο. Κάθε πρώτη Μαρτίου πρέπει να φοράμε και τον γνωστό σε όλους Μάρτη !!! Αυτός που τον φοράει,  προστατεύεται από τον ήλιο ώστε να μην τον κάψει ή για να μην τον πιάνει το μάτι. Συνήθως φτιάχνεται με δύο κλωστές, λευκή και κόκκινη, αυτή είναι η απλή εκδοχή του. Πλέον βέβαια κυκλοφορούν Μαρτάκια που είναι στολισμένα με διάφορες χάντρες, πέτρες και οτιδήποτε άλλο μπορείς να φανταστείς. Υπάρχουν κάποιοι που πιστεύουν πως ο Μάρτης  πρέπει να είναι απλός χωρίς περιττά μπιχλιμπίδια. Υπάρχουν και άλλοι που θέλουν να αφήσουν την φαντασία τους ελεύθερη να δημιουργήσει. Ο καθένας όπως  βολεύεται.

Τα δικά μας, είναι ως επί το πλείστον απλά.


Το δικό μου και του Τζώρτζη…


Στο δικό μου είπα να βάλω και ένα ματάκι.

Καλή άνοιξη να έχουμε με πολλά χαμόγελα και πολύ φαντασία…


Σας φιλώ…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Blogging tips